Stubbtrollet och hans Vänner

Tror ni på troll?

Tror ni på troll? Det gjorde inte jag heller, men det var tidigare innan jag träffade Stubbis. Du har säkert också stubbtroll där du bor. Har du en skog med stubbar i närheten så kan du vara säker på att de finns där. Det räcker med en park, eller en gräsmatta bakom huset med stubbar. Trollen är väldigt små, svåra att se och väldigt blyga, men de finns där och om du är tålmodig och snäll kommer du att få se ett.

Stubbarna de bor i är lite högre än de vanliga. Ibland kan man se en skorsten på sidan och vissa stubbar har till och med en TV antenn på stubben. Om du går ut i skogen och letar så kommer du säkert att finna flera sådana stubbar, ibland även stubbar som det ryker ur skorstenen på. Fråga min dotter när hon var med och fiskade för några år sedan. Där alldeles bredvid vår lägereld endast ett tiotal meter in i skogen fanns en stubbe med rykande skorsten.

Sen den dagen är också hon övertygad om att stubbtrollen finns.

Om du lägger bär på toppen av stubben, särskilt då blåbär som de älskar, kanske trollet kommer ut. Men de är väldigt blyga och du kan få vänta flera dagar innan de syns.

Hur dom ser ut?

Dom är små, lika liten som din hand. Har krulligt hår, stor rund näsa som sitter mitt emellan två vackra bruna ögon. Ganska stora öron och mun. Jag träffade ett troll för många år sedan då jag var åtta år gammal. Han var knubbig, hade en blå vit randig kortärmad skjorta, svarta byxor med hängslen och kängor på fötterna.

Han hette Stubbis och det är om honom jag berättar i mina böcker. Längre fram kommer jag berätta mer omkring Stubbis och hans vänner, berättelser som ni kan berätta för era barn om kvällarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *